top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Hokkaidosuppe med karamelliserede græskarkerner

Opdateret: 26. okt. 2023


Den 31. oktober er det Halloween og det betyder masser af græskar. Selvom fejringen egentlig er en amerikansk tradition har den efterhånden vundet indpas i de danske hjem og institutioner.


Derfor hører der sig en opskrift på en lækker Hokkaido græskarsuppe til på bloggen idag.


Denne lækre suppe kan laves på mange forskellige måder alt efter smag og behov. Opskriften her er dog populær hjemme hos os og er både lækker, cremet og sund.


Suppen er cremet, sund og kalorielet på samme tid. Samtidig indeholder suppen en masse gode fibre fra de grove grøntsager den indeholder.


Fibre sætter din fordøjelse igang og er gode til at booste din mavesundhed. Mavesundhed er altid vigtigt, men nu hvor det er blevet koldt og der er større risiko for at blive ramt af vinterens vira er det særligt vigtigt at fokusere på en sund fordøjelse. Der er nemlig en stærk sammenhæng mellem en sund fordøjelse og dit immunforsvars styrke.


Serveringer: 4 pers Forberedelse: 20 min. Tilberedelse: 20 min.

Ingredienser:

 • Hokkaidogræskar: 1 stk.

 • gulerødder: 2 store

 • Løg: 4 stk.

 • Hvidløg: 2-4 stk.

 • Rød chilli: efter smag

 • Ingefær revet: 3 spsk. efter smag

 • Citron græs: efter smag

 • Grøntsagsboullion: 2 stk.

 • Vand: 1-2 liter alt efter ønskede konsistens

 • Peber og salt til tilsmagning

 • Græskarkerner: 100 g

 • Ahornsirup: 2 spsk..

 • Friske urter af eget valg. (Eks. koriander eller persille): 2 bdt.

Sådan gør du:

 1. Hak i tern groft, løg, chilli og hvidløg

 2. Riv ingefær fint og helst uden skræl.

 3. Fjern de yderste blade på citrongræsstængerne, samt den nederste del af stænglen. Bank herefter citrongræsstængerne ned i spækbrættet for at frigive aromastoffer. Hak citrongræsstængerne fint.

 4. Skrub Hokkaido græskar og flæk græskaret med en skarp kniv og fjern kernerne (gem dem) skær Hokkaido græskaret i grove stykker.

 5. Skrub gulerødderne og skær dem grove stykker.

 6. Varm en stor gryde op, og ‘kogesteg’ løg, hvidløg, citrongræs, chilli og ingefær i lidt vand opløst med en boullionterning.

 7. Tilsæt Hokkaido græskar og gulerødder, og rør rundt i gryden i et par minutter ved middel varme.

 8. Tilsæt resten af vandet med boullionterning. Evt mere vand for en tyndere suppe.

 9. Læg låg på gryden og lad suppen koge i 15-20 minutter.

 10. Imens forberedes toppings: Karamelliserede græskarkernerne og friske urter.

 11. Rist græskarkernerne (fjern græskartrådene fra kerne) på en varm tør pande. Efter et par minutter tilsættes ahornsirup til græskarkernerne. Rør godt i blandingen i ca. 1 minut ved middel varme. Placer de karamelliserede græskarkerner på et stykke bagepapir. Fold bagepapiret rundt om kernerne når de er tørre, og ryst sådan at kernerne skiller sig fra hinanden.

 12. Hak dine friske urter og kom dem i en skål.

 13. Når suppen er kogt færdig, blendes den med en stavblender. Du kan også tilsætte en halv til en hel dåse kokosmælk light for at få en rund og mere fed smag til suppen.

Noter / tips og tricks:

 • Godt med vegansk yoghurt eller tahin dressing henover. Top med friske urter som persille og koriander.

 • Spis med blomkålsris eller kål for en sundere eller lettere udgave af ris. .

Sundhedsmæssige fordele ved Hokkaido-græskarret

Hokkaidogræskar indeholder relativt få kalorier, hvilket gør suppen til en god mulighed for dem, der ønsker at styre deres vægt eller reducere kalorieindtaget.

Hokkaidogræskar er en god kilde til vigtige næringsstoffer, herunder vitamin A, C, og B-vitaminer som B6 og folat. Den indeholder også mineraler som kalium og mangan, som er vigtige for kroppens funktion. Suppe lavet af hokkaidogræskar er rig på kostfibre, hvilket er godt for fordøjelsen. Fiber hjælper med at regulere tarmfunktionen og kan bidrage til at forhindre forstoppelse.


Græskar indeholder antioxidanter som betacaroten, som er forstadier til vitamin A, samt andre forbindelser, der beskytter kroppens celler mod skader forårsaget af frie radikaler.

Hokkaidogræskar indeholder komplekse kulhydrater, der giver en stabil og langsigtet energi, da de fordøjes langsommere og ikke fører til de hurtige blodsukkersvingninger, som forarbejdede sukkerholdige fødevarer kan forårsage.

92 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Instagram

Kategorier

bottom of page