top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Workshop i 'Vejrtrækningens gavnlige effekt'Du har mulighed for at komme din vejrtrækning nærmere gennem vores Event, som er en workshop om Vejrtrækningens effekt.

Vi åbner snart dørene hos Kornval Yoga og inviterer til endnu et vejrtrækningsevent.


Kom du ikke med sidste gang? Eller har du brug for at få genopfrisket din viden om vejrtrækningen samt lære vejrtrækningsteknikker der forbedrer DIT åndedræt - så læs med her!


At arbejde på at forbedre vejrtrækning kan have en bred vifte af sundhedsmæssige fordele. Vejrtrækning er en essentiel kropsfunktion, der påvirker både fysisk og mental sundhed.


Eventet er relevant for dig som ønsker at forbedre vejrtrækningen, få viden om de forskellige måder at trække vejret på og hvordan det påvirker din sundhed gennem bedre og mere effektiv vejrtrækning. Vi øver og får indblik i hvad der sker med eksempelvis pulsen og iltoptagelse. Vi måler bl.a. også din ilt optagelse af din vejrtrækning og laver forskellige tests.


Måske går du til yoga hos os? Hvis du gør har du helt sikkert oplevet at vejrtrækning er en stor del af yogapraksissen hos os. Vi anvender forskellige vejrtrækningsøvelser på vores yogahold. Nogle af disse vil vi gå i dybden med på eventet, Du kan tilmelde dig allerede nu i Booking Appen. Læs mere nedenfor ...

Her er nogle af fordelene ved at forbedre din vejrtrækning:


  • Effektiv vejrtrækning sikrer, at kroppen får tilstrækkeligt med ilt. Dette er afgørende for cellernes funktion, energiproduktion og generel vitalitet.


  • Dyb og langsom vejrtrækning kan aktivere det parasympatiske nervesystem, hvilket er ansvarligt for at reducere stressresponsen. Dette kan hjælpe med at reducere angst og fremme afslapning.


  • Korrekt vejrtrækning hjælper med at forbedre kroppens ilt udveksling og energiproduktion. Dette kan føre til øget vitalitet og en følelse af velvære.


  • Dyb vejrtrækning øger ilt tilførslen til hjernen, hvilket kan forbedre kognitiv funktion, koncentration og mental klarhed.


  • Bevidst arbejde med vejrtrækningen kan udvide lungerne og øge deres kapacitet. Dette er især gavnligt for personer, der deltager i fysisk aktivitet eller sport.


  • Afslappet vejrtrækning fremmer en tilstand af ro og kan hjælpe med at aktivere det parasympatiske nervesystem, hvilket igen kan forbedre fordøjelsen.


  • Bevidsthed om vejrtrækningen kan hjælpe med at skabe en stærkere forbindelse mellem sind og krop, hvilket kan forbedre selvbevidsthed og selvregulering.


  • Dyb og rolig vejrtrækning inden sengetid kan bidrage til at berolige nervesystemet og forbedre søvnkvaliteten.


  • Reduceret stress gennem korrekt vejrtrækning kan have positive virkninger på immunsystemets funktion.


  • Mange åndedrætsøvelser er knyttet til mindfulness og meditation, hvilket kan hjælpe med at skabe følelsesmæssig balance og øget bevidsthed om ens sindstilstand. Hvis du har interesse for meditation så læs mere om emnet her og deltag eventuelt på vores meditationshold hver mandag 15-15:45. Du kan booke dig ind på holdet her.Vi måler din Ilt mætning - vidste du at det er essentiel have nok iltoptagelse? Det er afgørende for vores vejrtrækning, fordi ilt er nødvendigt for kroppens celler til at udføre forskellige vitale funktioner gennem en proces kaldet celleånding. Celleånding er den proces, hvor celler omdanner ilt og næringsstoffer fra føde til energi, kuldioxid og vand.

Når vi indånder, trækker vi ilt fra luften ind i vores lunger, hvor det diffunderer ind i blodet. Det ilt mættede blod transporteres derefter til cellerne i hele kroppen. Ved cellerne bruges iltet i den kemiske proces med celleånding til at producere energi, der er nødvendig for cellevækst, vedligeholdelse og funktion.

Manglende tilstrækkelig ilttilførsel kan føre til alvorlige sundhedsproblemer, da cellerne ikke kan fungere korrekt uden tilstrækkelig energi. Dette kan påvirke organernes og kroppens overordnede funktion. Derfor er det vigtigt at opretholde en tilstrækkelig iltoptagelse gennem vejrtrækningen for at støtte de vitale processer, der finder sted i kroppens celler.


Det er en fordel at deltage i onlineforløbet før du kommer til den fysiske workshop, da du på den måde er forberedt inden workshoppen og bedre kan udvide din viden om vejrtrækning og koncentrere dig om at lære vejrtrækningsteknikker der er relevante for dig.Håber vi ses ...Kærlige hilsner fra

Kornval Yoga teamet

93 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


Instagram

Kategorier

bottom of page