top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Morgengrød med kanel og vanilje


Rigtig glædelig jul❤️🎄

Idag er det endelig juleaften og dagen byder sikkert på en masse forberedelser til i aften. Jeg ved ikke med dig men jeg kan godt føle mig en smule proppet af de lækre juleretter.

Derfor forsøger jeg også at inddrage sunde elementer i min kost i juledagene. Eksempelvis spiser jeg grød hver morgen og her får du min opskrift på en lækker og sund morgengrød.


Denne grød er nem at lave og du kan toppe grøden med hvad end du har lyst til. I denne opskrift er grøden toppet med friske blåbær og æbler i små tern.

Spis din grød sammen med et glas kogende vand med saft og skiver fra en økologisk citron.


OBS! Kanel er en god smagsgiver. Vær dog opmærksom på ikke at spise for meget kanel. En voksen på 70 kg må faktisk ikke få mere end 1,4 g kanel om dagen og små børn må kun få 0,2 g.

En god idé er at vælge en "ægte kanel" fra Sri Lanka. Denne type kanel indeholder næsten ingen Kumarin, som er det stof der kan være skadeligt for dig.


Til 4 personer (kan gemmes i køleskabet 2-3 dage)


Ingredienser

50 g ristet hirse

50 g ristet boghvede

50 g quinoaflager

50 g ristede mandler

25 g hørfrø

25 g tørrede æblebananer

25 g tørrede æblestykker

1 æble


Fremgangsmåde

1. Bland grødblandingen med vand og en smule salt (lad gerne blandingen stå natten over i køleskabet - tilbered morgenen efter)

2. Blandingen bringes i kog over svag varme i 5 minutter under opsyn.

3. Lad derefter grøden hvile i 15 minutter og server.


TIP: Hvis du ikke lige har ingredienserne til denne grødblanding derhjemme, men gerne vil lave en lækker glutenfri grød alligevel kan bruge glutenfri havregryn og tilsætte de kerner/nødder du har på lager. Hvis du ønsker en mere kalorielet udgave - udelad da plantemælk og erstat med vand.


Ingredienser til 1 person

50 g havregryn

3 dl vand

1 dadel (finthakket)

1 spsk hørfrø (eller andre kerner)

1 spsk hakkede mandler (eller de nødder du har)

1 tsk ægte kanel fra Sri Lanka

0,5 tsk stødt ingefær

1 knivspids vanillepulver

1 dl plantemælk (havre, soya/mandel)


Fremgangsmåde

1. Bland alle ingredienser sammen - undtagen plantemælk

2. Blandingen bringes i kog

3. Når blandingen koger slukkes varmen, læg låg på og lad grøden trække i 20 min.

4. Tilsæt plantemælk og varm grøden på middelvarme, hvorefter den er klar til at blive spist.


Sundhedsmæssige fordele ved at spise grød til morgenmad

Grød, især fuldkornsvarianter, er rige på kostfibre. Fiberrig mad hjælper med at opretholde en sund fordøjelse og kan bidrage til at regulere blodsukkerniveauet ved at forhindre hurtige blodsukkerstigninger.


Grød indeholder komplekse kulhydrater, der nedbrydes langsomt i kroppen. Dette resulterer i en jævn og langvarig frigivelse af energi, hvilket kan bidrage til at opretholde energiniveauerne i løbet af formiddagen.

Udover det kan grød være en god kilde til vigtige næringsstoffer som B-vitaminer, jern og magnesium, afhængigt af hvilken type grød du vælger.


Opskrifter på grød har ofte et lavt fedtindhold, hvilket gør dem til en sund morgenmadsmulighed, især hvis du kombinerer dem med sunde toppings som frugt, nødder eller frø.

Sidst men ikke mindst er grød kendt for at være mættende, hvilket betyder, at det kan hjælpe dig med at føle dig fuld længere, hvilket kan bidrage til at kontrollere din samlede kalorieindtagelse.


104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page