top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Sundhedsmæssige fordele ved at spise Pescetarisk


Kender du til pescetarisk kost? Er du interesseret i at vide noget om de sundhedsmæssige fordele ved at undlade at spise kød - så læs med her.Normalt har vi her på bloggen primært veganske opskrifter, da vi hos Kornval Yoga alle lever primært vegansk/vegetarisk det meste af tiden. MEN fisk og skaldyr kan være et rigtig godt alternativ til kød, som er nemmere at fordøje og som også indeholder en masse sundhedsmæssige fordele.


At spise en pescetarisk kost indebærer at man undlader kød undtagen fisk og skaldyr og kan have flere sundhedsmæssige fordele. Her kan du læse nogle af fordelene ved at følge en pescetarisk kost:


  • Det er bevist at pescetariske kostvaner er forbundet med lavere risiko for hjerte-kar-sygdomme, da fisk er en fremragende kilde til hjertevenlige omega-3-fedtsyrer, der kan hjælpe med at sænke blodtrykket og reducere inflammation.

  • Fisk og skaldyr er gode kilder til vigtige næringsstoffer som protein, vitaminer (især B-vitaminer), mineraler (såsom jern, zink og selen) og omega-3-fedtsyrer.

  • En pescetarisk kost kan være forbundet med en lavere risiko for visse kræftformer, herunder brystkræft og tarmkræft.

  • Omega-3-fedtsyrer i fisk har vist sig at have en positiv indvirkning på hjernens funktion og kan bidrage til at forbedre kognitiv funktion og nedsætte risikoen for neurodegenerative sygdomme som demens.


Miljø og etik


Udover de ovenstående sundhedsmæssige fordele er der også både miljømæssige og etiske fordele ved ikke at spise kød. Produktionen af fisk og skaldyr har nemlig generelt en lavere klimapåvirkning sammenlignet med produktionen af rødt kød. Dette skyldes, at fiskeri og akvakultur ofte kræver mindre landbrugsjord og vand. Ved at vælge bæredygtigt fanget eller opdrættet fisk kan pescetarer bidrage til at reducere overfiskeri og bevare havmiljøet.

Sidst men ikke mindst skal det nævnes, at fisk og skaldyr anses for at have mindre komplekse følelser end for eksempel køer og grise og mange mennesker som lever pesecetatisk har valgt det af denne eller andre etiske årsager.


Det er dog vigtigt at bemærke, at fordelene ved en pescetarisk kost kan variere afhængigt af individuelle kostvaner og valg. Det er også vigtigt at være sikker på, at fisk og skaldyr kommer fra bæredygtige kilder for at minimere miljøpåvirkningen og bevare havmiljøet.


Vi håber at du er blevet lidt klogere og er frisk på at prøve fisk og skaldyr som alternativ til kød


Kærlige hilsner fra

Kornval Yoga teamet


Ps.På bloggen vil vi løbende komme med nye opskrifter. Prøv for eksempel denne opskrift på lækker cremet pasta med rejer.


119 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page