top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Bønnegryde med masser af proteiner


Nu er det rigtig blevet efterår og det kalder på varm, lækker og sund mad.


Denne aromatiske ret smager fantastisk og er noget for hele familien En antiinflammatorisk ret, som har et højt indhold af planteprotein, kostfibre og gode komplekse kulhydrater.


De komplekse kulhydrater kan du blandt andet finde i grove grøntsager og bønner og er gode fordi de bevæger sig langsommere igennem kroppen og dermed bidrager til et mere stabilt blodsukker.


Fakta: Sundhedsstyrelsen anbefaler at spise kulhydrater med et lavt glykæmisk index. Det glykæmiske index er et udtryk for hvor meget en fødevarer, som indeholder kulhydrat påvirker blodsukkeret fra 1-100.


Kidneybønner eksempelvis er en fødevare med et lavt glykæmisk index - så spis endelig løs af dem.Til 4 personer


Ingredienser · 300g kidney bønner

· Majs 200g · 1 lille bakke champion (tilføj gerne flere) · 2 løg · 4-5 fed hvidløj · 2-3 store tomater · 1 spsk. tomatpure · 1 ds. flåede tomater · 1 grøntsags bouillion · 1 lille rød chili eller flager · 1 tsk. stødt gurkemeje · 1 tsk. sennepsfrø · 1 tsk. bukkehornfrø · 1 hel kanelstang · 1-2 tsk. karry · 2-3 tsk. rød karrypasta · Kogende vand · Vand til den ønskede konsistens · 1 ds. kokosmælk · 1 spsk. Herbamare – efter smag

Sådan gør du: 1. Hak løg og tomater i tern. 2. brænd krydderierne af indtil frøene popper.

3. rør næsten hele tiden i gryden. 4. tilsæt 1/4 l bouillion blanding, lidt ad gangen

5. tilsæt løg, hvidløg, tomater og pure,

6. lad det simre 5 min. 7. tilføj champion og simre i 2-3 min. 8. tilsæt resten af boullion blandingen

9. tilsæt bønner og kokosmælk

10. tilsæt evt vand, smag til

11. Lad det hele simre ved svag varme 15 min 12. Smag til med salt og peber efter behov.Tips: God til dip og frisk persille og koriander som topping. For at lave en sund bund brug fx blomkålsris ell. spinat.


Fordele: Kidneybønner og champignon har et højt indhold af proteiner, kostfibre, jern, zink, folat, magnesium og B-vitaminer. Bønner sænker kolesterol og blodtrykket. I champignon er der blandt andet B- vitaminer, som er godt for dit nervesystem, hud, hår og negle, og kredsløb. B-vitamin hjælper desuden kroppen med at omsætte proteiner og kulhydrater til energi. Brug endelig en masse af krydderier, da det er sundere end for meget salt.

159 visninger1 kommentar

Seneste blogindlæg

Se alle

1 Comment


Unknown member
Jan 15, 2022

Denne ret er nu vores favorit til sovs til lasagne, pasta mm. Jeg var spændt på, om børnene ville spise det, når der ikke er kød i og så var der lige den udfordring at jeg ikke er vild med kidney bønner. Jeg hakkede dem fint, på lige fod med de grøntsager, mine børn ikke er vilde med og vupti det smager fantastisk👍🏻

Like

Instagram

Kategorier

bottom of page