top of page
Efterfødselsyoga

Gravid Yoga

Du kan tilmeld dig til en prøvetime eller som et forløb på 14 dage. 

Det er fantastisk at dyrke yoga med baby i maven. Det er både sundt for dig, men også din baby og jeres begyndende relation, som allerede er i gang gennem dine hormoner og nervesystemet.

Afhængig af hvor langt henne du er i din graviditet og hvordan du har det i kroppen, så kan du trygt deltage på nedenstående hold. Du vil altid blive vejledt i forhold til yogaen, og kan altid spørge om råd.

Vi har forskellige former for hold, som relaterer sig til gravide. Du kan også benytte massage og deltage på skønne events med restitution.

Læs mere om gravid råd HER

Som gravid kan du benytte ...

Gravid yoga -råd 

Yoga er en fantastisk måde, at mærke din gravide krop og slippe af med eventuelt træthed, ubehag, smerter eller bare give kroppen og sindet balance og ro.

Har du tidligere lavet yoga eller har trænet andre sportsformer, kan du godt lave yoga træning.Det er muligt, at du bør vente til efter uge 14 uger af graviditeten, hvis du slet ingen former for træning har lavet tidligere. Men ring til os og bliv rådført eller udfyld formularen til prøvetime, så ringer vi til dig.

Under din yogatime vejledes du, men du kan også selv være opmærksom. 

 • Sørg for at give dig god tid til din graviditet.

 • Hop ikke ind og ud af stillingerne.

 • Undgå at presse eller forcere noget i stillingerne..

 • Træne ikke skulderstand og hovedstand, hvis du ikke har prøvet dem før. Føles det ubehageligt, så stop. Læg i stedet på ryggen og hvil benene mod en væg eller lave halv bro stillingen.

 • Undgå at ligge på maven fra det øjeblik du føler ubehag ved det og generelt efter 3. måned..

 • Undgå stillinger som er ekstreme og dybe for- og bagoverbøjninger, og stående stillinger med bred ben spredning.

 • Ingen mavebøjninger og stillinger der presser på din livmoderen. Gør altid mindre end hvad du er vant til. 

 • Åndedrætsøvelser, hvor du støder udåndingen ud (Bhastrika og Kapalabhati) bør undgås. I stedet Ujjayi og det fuldkomne åndedræt..

 • Ikke overstrække, da under graviditet, da du producerer hormoner, der gør dine led blødere.

 • Yoga må ikke gøre ondt!, dog er det godt at mærke når det ”strammer” lidt et sted i når du strækker kroppen.

 • Når du ligger på ryggen, læg da en “pølle” under knæhaserne eller læg på siden med en pude. Så der ikke lægges vægt unødvendig vægt mod livmoderen, da det kan presse på vena cava, som er hovedvene der sender blodet fra underkroppen tilbage til hjertet. Det kan opleves som en prikkende eller bedøvende fornemmelse i under- eller overkroppen. Sørg for at nævne det overfor din jordmoder/læge, hvis du oplever det. Det kan dog skifte fra dag til dag.

Bridge Pose
Gravidråd
bottom of page