top of page

Hvad gør yoga for dig?

Yoga gør så meget, og der er endnu mere at komme efter. 

Sænker dit blodsukker

Styrker din evne til at fokusere

Forbedre din søvn

Styrker din rygsøjles diskus’er     

Holder Stress væk fra livet

Gør dig mere smidig

Ro i nervesystemet

Gener holdes i ro

Bedre balance i hormonerne

Færre smerter i muskler og led.

Færre livsstilsydomme træder i kraft

Fokus og overskud i hverdagen

Din tilstedeværelse øges

Du for lyst til at være sundere

Ashtanga Yoga

HVAD ER YOGA ?

Det handler ikke om gymnastik, akrobatik eller blive super fleksibel. Du behøver ikke at kende Sanskrit navne stillingerne, eller de engelske navne for stillingerne eller for den sags skyld være vegetar eller veganer.

At være en "rigtig" yogi betyder ikke at være i stand til at indtage en masse ’skøre’ positioner. Du skal praktisere på en måde, der hjælper dig med at leve et bedre liv. Hvis der er en øvelser, du ikke kan gennemføre, fordi du ikke er fleksible eller stærk nok, eller har en skade, er det ikke noget problem. Du kan justere stillingen, eller lave en anden. Så længe du fokuserer på din åndedræt og er opmærksom på, hvad din krop fortæller dig, så gør du det godt. Kernen er, at integrere vejrtrækning, bevægelse og meditation. 

Dit psykiske velvære 

I dag anerkender lægevidenskaben, at Yoga hjælper mod visse sygdomme og tilstande i kroppen som fx depression, angst, stress mm. I  yogaens oprindelse opdagede Yoga-praktiserende læger, at særlige øvelser og åndedrætsteknikker evne til at følelseregulere til mere indre ro. De opdagede også nogle områder i kroppen, som de kaldte psykiske centre eller de såkaldte Chakra. De største er placeret ved navlen, korsbenet, solar plexus, hjerte, hals, pande og krone. Det viste sig senere, at disse lå omkring kirtlerne, som regulerer vores hormoner i hormonsystemet. Dvs. gennem Yoga.aktiverer og balancerer du hormonsystemet. Det samme gør sig gældende ift. median baner (Østens terminologi)  som ligger mellem musklerne, og fungerer som en slags energibane. Disse aktiveres ligeledes i stræk, og arbejder sammen med kirtler, organer, hormoner og nervesystem, som reguleres til biokemien i vores krop.

Dit fysiske velvære - og dit bindevæv

Stivhed og smerter i leddene og musklerne skyldes oftest mangel på bevægelse eller overtræning. Yoga er et godt ''redskab' ift. at øge større trivsel og velvære i din krop. Det er fx utroligt vigtigt, at træne fascierne (bindevævet) – som er et fint elastisk væv, der forbinder hele din krop fra inderst til yderst. Særligt Flow- og Yin yoga bidrager til, at bindevævet holdes elastisk, sådan at muskelgrupper, led og sener, kan glide over hinanden uden smerte.

Et godt eksempel på hvordan kroppen også kan reagerer fysisk er ift. kroniske stress, hvor vejrtrækningsmønstrene undertrykkes og der sker en forværring af blodtilførselen i musklerne som skaber stigende smerter i led, sener og muskler. Det er 'almindeligt' for mennesker at holde vejret, når stress er en del af hverdagen. Men, hvis du hjælper dine muskler med at få mere ilt ved at trække vejret og reducere dit generelle stressniveau, vil de fleste af muskelsmerterne forsvinde. Yoga kombinerer bevægelse, median stræk, vejrtrækning, og meditation, og er derfor et effektivt middel til at reducere eller eliminere kroniske muskelsmerter og mental udmattelse eller stress.

 

De hjerteligste hilsner, Pia & Kornval-Yoga Teamet 

Online & Live Yoga
gratis adgang med dit medlemskab

Stående flows og stress af
39:26
bottom of page