top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Boost dit immunforsvar

Nu er efteråret for alvor over os. Det er koldt uden for og forkølelses og influenza sæsonen er kommet. Er du ofte syg om efteråret/vinteren, føler du dig træt og har mangel på overskud? Så læs med her.


Idag har vi valgt at skrive lidt på bloggen om, hvorfor og hvordan DU kan booste dit immunforsvar samt få mere energi og samtidig din sundhedsstilstand generelt.


Til at starte med opsummeres de generelle råd fra sundhedsstyrelsen (som du sikkert allerede kender) til hvordan du forbedrer dit immunforsvar. Herefter kommer vi lidt mere ind på, hvordan vi hos Kornval Yoga holder vores immunforsvar sundt og giver dig konkrete tricks til, hvad DU kan gøre.Generelle råd til hvad du kan gøre for at forbedre dit immunforsvar

  • En af de vigtigste faktorer for et stærkt immunsystem er en sund kost. Du skal helst spise en varieret kost, der omfatter masser af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein og sunde fedtstoffer. Disse fødevarer indeholder vitaminer, mineraler og antioxidanter, der understøtter immunsystemet.

  • Regelmæssig fysisk aktivitet kan forbedre immunsystemet ved at øge blodgennemstrømningen og forbedre kroppens evne til at bekæmpe infektioner. Det er ikke nødvendigt med intens træning; endda moderat aktivitet, såsom at gå, lave yoga, svømme eller cykle, kan hjælpe.

  • Søvn er afgørende for en sund krop og et stærkt immunsystem. Mangel på søvn kan svække immunsystemet og øge risikoen for infektioner. Stræb efter 7-9 timers søvn om natten.

  • Kronisk stress kan svække immunsystemet over tid. Praksis af stresshåndteringsmetoder som meditation, yoga, dyb vejrtrækning og afslapningsteknikker kan hjælpe med at reducere stress og styrke immunsystemet.

  • God hygiejne, såsom håndvask og rengøring af overflader, er afgørende for at forhindre spredning af infektioner.

  • Rygning og overdrevent alkoholforbrug kan svække immunsystemet og øge risikoen for sygdomme. At undgå eller reducere at drikke og ryge kan hjælpe med at styrke immunsystemet - Prøv eksempelvis en alkoholfri måned og se hvad der sker.

  • Kosttilskud, såsom C-vitamin, D-vitamin og zink, kan hjælpe med at styrke immunsystemet, især hvis du har en mangel.

Hvis du oplever meget stress og/eller dårlig søvn, mindre overskud til fysisk aktivitet og at spise sundt - og ikke rigtig ved hvad du skal gøre for at få det bedre - så kan det være en god idé at booke en sundhedssamtale hos os. Hvor du kan få kærlig hjælp til i hvilken retning DU skal bevæge dig for at få det bedre❤️


Boost dit immunforsvar: Konkrete tricks fra Kornval Yoga

Med mange års erfaring indenfor sundhedsområdet og med egen sundhed har Kornval Yoga udviklet forskellige måder, hvorpå immunforsvaret kan styrkes og som flere af os selv benytter os af - især i de kolde måneder.


❤️ Lev mere vegansk - spis en næringstæt kost og undgå ekstra kalorier


For at få energi til dagen er det vigtigt at få de næringsstoffer du har brug for. I en kost med meget brød (især hvidt brød), kød og mejeriprodukter - uden så mange grøntsager/frugt og/eller bælgfrugter - vil du sandsynligvis have mangel på flere essentielle næringsstoffer samt fibre - OG det er meget nemt at komme til at have et kalorieoverskud med "tomme kalorier" på en sådan kost - som giver dig ekstra kalorier, vægtøgning og mindre overskud til DIT liv.


  • Vi hos Kornval Yoga tror på at en kost baseret primært på friske grøntsager, bælgfrugter og frugt - i den rækkefølge - og efterfulgt af brød, korn og kerner/nødder OG med masser af friske krydderier og krydderurter - er at foretrække.

  • Disse fødevarer er meget næringstætte, indeholder de næringsstoffer og fibre din krop skal bruge for at have et velfungerende immunforsvar og give dig overskud. Udover det vil du også opleve en større mæthedsfornemmelse, fordi din krop får det den har brug for.

  • At vælge bælgfrugter: linser, bønner og ærter; som proteinkilde sparer du både penge (på dyrt kød), undgår stresshormoner, tilsatte hormoner og medicinrester (som kan findes i kødproduktionen) OG får flere kostfibre, der er godt for din mavesundhed og hermed også dit immunforsvar.

Det kan være svært at ændre sin kostvaner og derfor anbefaler vi at du langsomt tilføjer flere sunde madvarer og fjerner usunde for på sigt at have en mere vedholdende sundere livsstil. Samtidig er det vigtigt ikke at blive sundheds "fanatisk", men blot spise sundt i størstedelen af tiden❤️

Du kan med fordel booke en sundhedssamtale eller en kost/hormonsamtale, hvis du ønsker vejledning til, hvordan du kan leve sundere på en måde der passer til DIT LIV - herunder hvilke kosttilskud som passer til dine behov. Læs meget mere om de to samtaler på de ovenstående links.Hurtigt og effektivt boost af dit immunforsvar

Det kan virke som en langsommelig (dog meget effektiv) process, at skulle ændre sine madvaner for at forbedre immunforsvaret.


Med en "udrensningskur" kan du booste kroppens sundhed og immunforsvar samt give dig motivation til at fortsætte med sundere vaner.

På bloggen kan du finde en opskrift på, hvad vi kalder én livseliksir, bestående af citron, hvidløg og vand.

Denne kur må bruges én gang om året og vil effektivt forbedre dit immunforsvars modstandsdygtighed. PRØV DEN hvis du ønsker et hurtigt boost af immunforsvaret.


Udover livseliksiren kan du på bloggen finde mange sunde opskrifter der vil forbedre dit immunforsvar og din generelle sundhed.Immunforsvarspakke - 15%

Hos Kornval Yoga har vi fået en masse nye kosttilskud på shoppen Blandt andet har vi samlet en immunforsvars-pakke, som du kan købe og tage dagligt - mærk forskellen❤️


Pakken koster 700 kr og indeholder:

Multivitamin/mineral (Maximum extra): Vitaminer/mineraler, som effektivt styrker immunforsvaret og giver kroppen dét den har brug for.

L-lysine: aminosyre, som effektivt hindrer udviklingen af virus i kroppen

Tomentosa: Urt som effektivt hindrer udviklingen af virus i kroppen.

Citronmelisse: Urt som modvirker virus og bakterier i kroppen.Det var en hel masse læsning og råd til, hvordan du kan booste dit immunforsvar her til efteråret og den kommende vinter. Vi håber på at du er blevet klogere. Hvis du har spørgsmål om, hvad du skal gøre for at forbedre DIT immunforsvar kan du altid booke en sundhedssamtale hos Kornval Yoga.


Du må have en rigtig god og kærlig dag.

Kærlige hilsner fra

Kornval Yoga teamet


94 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Instagram

Kategorier

bottom of page