top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Hvorfor dyrke yoga?

Udover at det både kan være sjovt, styrkende og mentalt afstressende at dyrke yoga hos os i Kornval Yoga sker der en hel masse i kroppen når du praktiserer yoga regelmæssigt.

Bliv klogere på hvilke sundhedsmæssige fordele som findes relateret til yoga ved at læse med her.


Mange mennesker starter til yoga, fordi de enten er stressede og har brug for ro og/eller er plaget af smerter, stive led og muskler og ønsker en mere fleksibel og stærk krop.
En regelmæssig yogapraksis kan lindre dine smerter!

Hvis du praktiserer yoga jævnligt - har du så lagt mærke til at smerter forskellige steder i kroppen er blevet formindsket?

Det har du sandsynligvis, fordi mange undersøgelser viser, at bevægelse er med til at lindre og forebygge mange former for smerter.


Eksempelvis er der mange som lider af rygsmerter på grund af dårlige arbejdsstillinger på jobbet eller i forbindelse med andre former for akutte overbelastninger.


I disse tilfælde er yogaen særligt gavnlig, fordi mange yogastillinger blandt andet indeholder rygdrejninger, hvor der arbejdes med at holde rygsøjlen både stærk og fleksibel. Mange som starter til yoga vil derfor opleve at deres rygsmerter bliver formindsket eller endda helt forsvinder.

En anden fordel ved at dyrke yoga er at du ved regelmæssig praksis vil opleve et vægttab, fordi du styrker dine muskler, øger din forbrænding - OG dette vil resultere at kroppen og herunder ryggen bliver mindre belastet af eventuel overvægt.


Når du starter til yoga hos Kornval Yoga eller hvis du allerede er medlem - og godt kunne tænke dig ekstra vejledning i forhold til, hvilket stillinger/yogahold som er særligt relevante for dig så kan du altid booke en sundhedssamtale, hvor vi vil hjælpe dig med at tilrettelægge din yogapraksis til dine behov.Yogaens åndedrætsøvelser - Pranayama - vil forbedre dine lungers sundhed

Når du praktiserer yoga er det uundgåeligt ikke også at træne dit åndedræt. Det er det fordi åndedrættet er en lige så stor del af en yogapraksis, som bevægelsen.


Hvis du går hos os i Kornval Yoga har du sikkert lagt mærke til at vi ofte har fokus på åndedrættet på vores forskellige hold. Eksempelvis kan du høre os sige "lad din vejrtrækning styre bevægelsen" og "Tag nu en dyb indånding dybt ned i maven og mærk hvordan hele overkroppen fyldes med luft".

Vi har også en workshop, som handler om vejrtrækningens gavnlige effekter, for at tilbyde en lidt dyberegående viden om din vejrtræknings store betydning for din sundhed.

At have en korrekt vejrtrækning er SÅ vigtigt for at opnå fordelene ved en yogapraksis og det er derfor vi altid har fokus på at pointere dette hos Kornval Yoga.


Det har blandt andet vist sig at åndedrætsøvelser, samt specifikke yogastillinger som har til formål at udvide brystkassen og rette kroppen op - indenfor yogaen kan være med til at forbedre din lungesundhed og lindre både astma og allergi.Få det bedre - kom af med stress, uro og angst

I dag anerkender lægevidenskaben, at Yoga hjælper mod visse sygdomme og tilstande i kroppen som stress, angst og depression.


I forbindelse med yogaens oprindelse opdagede Yoga-praktiserende læger, særlige øvelser og åndedrætsteknikker, som havde til evne at følelseregulere kroppen til mere indre ro.


Blandt andet yogaens postive effekt på mental og følelsesmæssig balance tror vi er en af årsagerne til, at yoga er blevet så populært i den vestlige del af verden.

Mange mennesker lever i en stresstilstand mere eller mindre hele tiden - og daglig negativ stress kan udvikle sig til både angst, depression og andre både psykiske og fysiske sygdomme på sigt.


Når du praktiserer yoga regelmæssigt vil du opleve at få en pause fra alle dagligdagens krav om præstation, du vil træne dit åndedræt og lave yogaflow's med stillinger, som påvirker din krop til at komme mere i balance - OG du vil træne at komme i kontakt med din krop og skabe et rum for ro.


Samlet set vil yogaen øge din følelse af velvære - nogle mennesker oplever denne effekt efter første yogatime, mens andre har brug for tid til at lære yogaen at kende og opleve de positive effekter. Men én ting er sikkert - hvis du praktisere yoga regelmæssigt vil du opleve en formindskning af stress og få mere overskud til at tage hånd om udfordringer der stresser dig i hverdagen.


Nybegynder til yoga?

Hvis du ikke allerede er medlem hos os i Søborg kan du booke en prøvetime og få et indblik i, hvordan det er at gå til yoga hos os. Hos Kornval Yoga har vi fokus på dig som individ og vi har plads til alle.


At praktisere yoga betyder ikke (kun) at være i stand til at lave en masse avancerede stillinger. Du skal praktisere yoga på en måde, der giver mening for dig - fordi ALLE kan lave yoga.

Hvis der er øvelser, du ikke kan gennemføre på grund af skader eller manglende styrke - er det ikke noget problem.

Vi vil undervejs i timen hjælpe dig med at justere stillingen eller lave en anden. Så længe du fokuserer på din åndedræt og er opmærksom på din krop, så gør du det godt. Kernen i en god yogapraksis er nemlig, at integrere vejrtrækning, bevægelse og meditation.


Vi håber at vi snart ses i Søborg


Kærlige hilsner fra

Kornval Yoga teamet❤️106 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page