Beautiful Landscape

Svampe Bourguignon

Opdateret: mar. 20

Ingredienser

1 kg. svampe fx. brune champignon ell. andre sorter, i kvarte stykker

2-3 løg, grofthakket

2-3 Skalotteløg

3-4 fed hvidløg, presset

2-3 gulerødder, i grove skiver

2 spsk. tomatpure, efter smag

3-4 laurbærblade

2-4 drys Cayennepeber

2 dl rødvin eller efter smag.

1 tsk. pulver stivelse til jævning (hvis tykkere konsistens ønskes)

2 grøntsagsbouillon terning og 2 dl. vand

1/2-1 håndfuld frisk timian og rosmarin, finthakket

2-3 spsk. soya

Salt og peber


Kartoffel- og knoldselleri mos:

1 kg. kartofler

1/2 knoldselleri, i mindre tern

1-2 gulerødder, i mindre tern

2 spsk. Naturli´smørbar

½ dl Naturli´ Soya soya- eller Havremælk, brug også helst og gerne kogevandet der indeholder vitaminer og mineraler.

Herbamare salt og peber efter smag

Hakkede frisk timian


Sådan gør du:

  1. Snit og hak alle grøntsager.

  2. Kogesteg i grøntsagsboullion, hvidløg, løg og skalotteløg i 2-4 min.

  3. Tilsæt svampene og laurbærblade og kogesteg i ca. 10-15 min.

  4. Tilsæt derefter tomatpure, soya og Cayennepeber efter smag

  5. Lad det hele simre ind i rødvin, 25-35 min. tilsæt lidt ad gangen. Rør jævnligt.

  6. Smag til med krydderierne (2-5 min. før servering)


Tips: Bland forskellige svampe fx. Portobello med brune champignon, Karl Johan, Kantareller. For a styrke Umami smagen kan du rive lidt Vegansk Parmesan ost i retten (købes i de fleste Meny og Kvickly butikker)


Fordele: Champignon har få kulhydrater, meget lidt fedtstof, ingen kolesterol og et højt indhold af proteiner, fibre, vitaminer og mineraler.

73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
TILMELD NYHEDSBREV
Jeg skriver, når jeg har noget på hjertet

Login

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
appstore-google-play_edited.png

Søborg Hovedgade 124C, 2860 Søborg  Tel: 40 79 22 45  Pia@Kornval-Yoga.dk

Konto: 5013-1370558. CVR. 33086938