top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Detox din hjerne & krop - udrensning af kroppen for affaldsstoffer.


Det anbefales at udrense 2-3 gange om året.


Kan du nikke genkendende til træthed, smerter i led og muskler, dårlig søvn, lav energi og dårligt humør? Eller måske fordøjelsesproblemer, som oppustethed, forstoppelse eller diarré? Hyppige hovedpiner eller vægtproblemer er ofte tegn på at kroppen trænger Re-start. Måske har du brug for at afgifte kroppen ved hjælp af en udrensningskur og derved give din sundhed og generelle helbred et boost.


Men hvorfor skal vi udrense vores krop?

  • Kroppen udrenser sig selv igennem tarmene, leveren, nyrerne, lungerne og huden. Problemet opstår når mængden af giftstoffer, som vi udsætter vores krop for, er større end kroppen kan udrense.

  • Vi spiser mad og bruger plejeprodukter samt rengøringsmidler m.m med konserveringsmidler, farvestoffer, smagsforstærkere og sprøjtemidler. Vores kroppe bliver belastet af alle disse unaturlige stoffer og udover drikker de fleste mennesker, kaffe, te, alkolhol - tager medicin, spiser for meget sukker og usunde fedststoffer.

  • Udover de mange unaturlige stoffer er det desværre sådan at den mad vi spiser ikke længere indeholder samme mængde næringsstoffer som tidligere - mange fødevarer er SÅ forarbejdede, at der ikke er mange vitaminer og mineraler tilbage - og derfor får vi ikke de vitaminer og mineraler fra kosten som kroppen egentlig har brug for til at udrense organerne.

Vi er midt i vinteren og går langsomt lysere tider i møde og lige nu er et rigtig godt tidspunkt at starte på en udrensningskur.


Der er flere forskellige måder at udrense kroppen på og du kan få vejledning hos os til, hvordan DU bedst udrenser din krop samt hvad du skal være opmærksom på i den forbindelse (Hvis du fx lider af en sygdom eller bare er i tvivl om hvordan du starter. Book en sundhedssamtale og få hjælp til at starte DIN udrensningskur.


SÅ hvordan kan du udrense din krop?

I starten af januar udkom der et indlæg på bloggen om, hvordan du hjælper din krop med at udrense. Udover de overordnede råd, som vi kom med i sidste opslag har vi lige lidt flere tips til dig der gerne vil udrense - så læs med her.


  • Vi har udviklet (gennemprøvet på egen krop) en udrensende livseliksir som vi kalder den. Læs mere om livseliksiren HER og find opskriften HER.

Kuren består udelukkende af citron, hvidløg og vand (gerne filtreret).


Du drikker livseliksiren hver dag i 3 uger og du kan i én portion lave nok til alle 3 uger. Herefter holder du en pause på 8 dage, hvorefter du laver en ny portion og genoptager at drikke i kuren i 3 uger mere.


Når du drikker lidt af denne kur - hver dag i 2 * 3 uger - hjælper du din krop med at udrense.

At udrense kroppen for affaldsstoffer renser dit blod og dine blodårer og er en generelt styrkelse af immunforsvaret, MEN også dine indre organer, som har stor betydning for din sundhedsstilstand og velvære.


OBS: Denne kur må kun benyttes én gang om året og må ikke benyttes af børn under 12 år.


10 hurtige råd til DIN udrensning:

1. Prøv at undgå alkohol, 2. stop rygning, 3. hold pause fra kaffen og drik urtete i stedet, 4. udskift forarbejde fødevareprodukter til rene (helst) økologiske råvarer, 5. spis masser af grøntsager, 6. undgå eller minimér dit kødforbrug og spis planteprotein i stedet, 7. minimér sukker og saltholdig mad, 8. udskift hvidt brød til groft brød, 9. drik sunde smoothies og juice og 10. drik masser af vand (gerne filtreret).


OBS!! Udrensning er ofte noget, der påvirker os følelsesmæssigt. Vi giver slip på noget velkendt, gamle vaner og trygge mønstre. Derfor er det vigtig, at vi er gode ved os selv under processen. Ro, hvile, gåture i naturen eller kolde bade kan hjælpe.


Vi håber at du er blevet klogere på hvorfor det er en god idé at udrense sin krop - OG har fået inspiration til hvordan DU kan starte din udrensning. For at tilpasse den form for udrensning der er bedst for dig kan det være en god idé at komme til en sundhedssamtale og blive vejledt i din personlige udrensningsproces.Kærlige hilsner fra

Kornval Yoga teamet

133 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page