top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Linseretten Kitchari


Linser er SÅ nærende. De er lavt i kalorier og højt i fiber, aminosyrer og antioxidanter og er vidunderlige mad. De fordindre bla. forstoppelse og hjælper din krop med at fjerne fedt. De er desuden med til at holde dig mæt i længere tid, hvilket er nøglen til at styre din appetit. Læs mere om hvorfor du bør inkludere dem i din kost.Tid: 30-40 min. Antal: 2 personer


Du skal bruge

2 dl. flækkede gule linser (ellers gule flækærter)

1/2 tsk. sennepsfrø

1/2 spidskommen frø

2 kardemommefrø

1/2 tsk. fennikelfrø

1/2 tsk. stødt koriander

1 kanelstang 2 tsk. stødt gurkemeje

1/2 asafoetida (ayurvedisk krydderi. fås i alle helsebutikker)

6 dl kogende vand

2 1/2 dl. blandede rodfrugter (fx. gulerødder, pastinak, persillerod, knoldselleri, sød kartoffel)

1 bundt friske koriander


Forberedelse - 6 timer før

Rens linserne grundigt indtil vandet er mere klart. Stil dem i blød i ca. 6 timer. Lad dem drænes fra vandet ved at lægge dem i et dørslag.


Du gør sådan:

1. Lad krydderierne tørstege/brænde af i gryden indtil de popper lidt i gryden. (ikke gurkemeje og asafoetida) 2. tilsæt gurkemeje og asafoetida, linserne og 6 l vand. 3. Lad det simre under låg i ca. 40 min., men rør ofte, da de kan brænde på! 3. skræl rodfrugterne (er de økologiske så rens og ikke skræl) og skær i tern og put dem i gryden.


Tilbehør

De bedste ris:

2 dl. basmatiris

5 dl vand

1 tsk. hele kommen frø

4 hele kardemomme frø

lidt salt


Tips til serveringen: i en skål med ris under og linseretten over. Drys lidt sesamfrø og masser af friskhakket koriander over retten. Pres lidt lime eller citronsaft hen over.

Særligt ved denne ret :Kan bruges som 'slanke' og udrensningsmad. Spis intet andet i løbet af dagen. Spis retten hen over 3-7 dage. Evt. lav retten igen og med andre rodfrugten end første gang. Se mærk og føl hvordan du langsom bliver sundere, stærkere og gladere.


Fordele:

Forhindre forstoppelse. Nedsænker risiko for diabetes, da det hjælper med at fjerne fedt, forbedre dit kardiovaskulære system. Hjælper dig med at opbygge muskelmasse. Har betydelig mængde jern, magnesium og zink, som spiller en rolle i dannelsen af ​​røde blodlegemer, der reduceres med anæmi. Holder dig mæt længe og indeholder næsten ingen fedt. Beskytter dit nervesystem. De høje mængder af vitamin B-komplekser, forbedre nerveforbindelserne, da de beskytter mod forringelse som er forårsaget af frie radikaler. Vitaminerne, mineralerne og aminosyrerne i linserne påvirker også dit hår og huden. De forbedre celle regenerering, som er vigtig ift. for tidlig aldring.
Seneste blogindlæg

Se alle

Instagram

Kategorier

bottom of page