top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Sund bananis


I sidste uge fik I en opskrift på lækre veganske chokolademuffins. I denne uge bliver vi ved den søde tand med denne opskrift på vegansk is lavet på bananer.


Opskriften på bananis smager skønt i sig selv, men kan også bruges, som basisopskrift til is af andre smagsvarianter. Du kan for eksempel tilføje peanutbutter til opskriften og så har du en lækker peanutbutter is❤️


Vegansk banan is er en god energikilde, som kan bruges inden træning eller når du har en sød tand.


Hemmeligheden bag en god vegansk bananas er at du skal bruge meget modne bananer og at de (helst) SKAL være frosne.

Den overmodne banans intense søde smag gør dem perfekte til at bruge til is.


Bananisen har nogenlunde samme konsistens som flødeis og er oplagt til os, som elsker is, men gerne vil spare lidt på kalorierne da isen indeholder halvdelen af de kalorier som flødeis.

Til 2 personer


Ingredienser:

4-5 store frosne overmodne bananer (Frys bananerne dagen inden du skal lave isen)

1 sjat vand eller plantedrik


Sådan gør du:

Dagen før: 1.Skræl og skær overmodne bananer i små stykker og frys nedfrosne bananer blendes sammen med den smag du ønsker.


På dagen:

  1. Blend med stavblender eller en god blender.

  2. Har du ikke frosne bananer, så prøv med isterninger og banan.

  3. Hæld lidt vand i, hvis det er for svært.

  4. Smag kan være: vanilje og/eller kardemomme eller andre smage - alt efter hvad du kan lide.

Sundhedsmæssige fordele ved bananer

Bananer er en god kilde til vitaminer og mineraler, især vitamin C, vitamin B6, og kalium. Vitamin C er vigtig for immunforsvaret, vitamin B6 er afgørende for hjernens funktion, og kalium hjælper med at opretholde en sund blodtryksniveau og elektrolytbalance.

Bananer indeholder kostfibre, som er gavnlige for fordøjelsen. Fiberen hjælper med at forhindre forstoppelse og kan bidrage til at opretholde en sund tarmfunktion.

De er næsten fedtfri, hvilket gør dem til en sund snack eller ingrediens i en række retter uden at tilføje unødvendige mængder fedt til din kost.

Bananer indeholder naturlige sukkerarter, herunder glukose, fruktose og sukrose, der giver dig energi. De er derfor en god mulighed som en hurtig energikilde, især før eller efter træning.

Bananer indeholder antioxidanter som dopamin og catechiner, der kan hjælpe med at beskytte cellerne i kroppen mod skader forårsaget af frie radikaler. Frugten kan hjælpe med at give en følelse af mæthed, hvilket kan være nyttigt for vægtkontrol og som en sund snackmulighed.


90 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Instagram

Kategorier

bottom of page