top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Tagliatelle med kantereller og spinat


Hvem elsker ikke en god pastaret? Okay måske ikke alle, men hos Kornval Yoga er flere af os ret vilde med pasta. Hvis du ligesom os godt kan lide en god pastaret, men gerne vil spare lidt på kalorierne så læs med her.


Ofte er pastaretter utrolig kalorietunge og fyldt med mejeribaserede produkter og kød.

Denne opskrift er en sundere variant lavet med plantefløde i stedet for almindelige fløde og samtidig er den helt uden kød, men smager stadig fantastisk.


Kantarellerne i opskriften tilføjer en lækker blød og fyldig smag af umami i opskriften.


Svampe er generelt en god kød erstatning, fordi de tilføjer umami og har en tekstur, som kan minde om kød.

Umami er en grundsmag ligesom surt, salt, sødt og bittert, men den kan være svær at sætte ord på og genkende. Umami giver oplevelsen af mundfylde, kødkraft og velsmag.


Til 4 personer


Ingredienser

500 g fettuccine (evt den grønne variant med spinat)

300 g friske spinatblade

150 g kantareller (eller en anden svamp du foretrækker)

1,5 dl soya madlavningsfløde

0,5 dl grøntsagsboullion

1 tsk god soya

1-2 fed presset hvidløg


Fremgangsmåde

1. Start med at vandstege (her bruges grøntsagsboullion blandingen) kantareller i soya og hvidløg.

2. Kog fettuccine

3. Tilsæt den kogte fettuccine og madlavningsfløden i kantarelblaningen

4. Bland det hele sammen og varm langsomt og opmærksomt op indtil fløden er svundet lidt ind og retten er cremet.


Topping

Du kan eventuelt toppe retten med revet parmesan og finthakket persille.


TIP: Hvis du ønsker en hel vegansk variant af retten kan du udskifte almindelig fettuccine, med en vegansk variant (disse findes sommetider i de fleste supermarkeder)


Sundhedsmæssige fordele ved kantareller

Kantareller er generelt lavt på kalorier, hvilket gør dem til et godt valg for dem, der ønsker at opretholde eller tabe sig.

Kantareller indeholder en god mængde proteiner, hvilket er vigtigt for opbygning og vedligeholdelse af kroppens væv og muskler.

De er en kilde til flere vigtige vitaminer og mineraler, herunder vitamin D, vitamin B12, jern, fosfor og kalium.

Kantareller indeholder antioxidanter, der hjælper med at beskytte kroppens celler mod skader forårsaget af frie radikaler. Antioxidanter kan have en positiv indvirkning på sundheden og kan hjælpe med at forebygge visse sygdomme.

Kantareller har generelt et lavt fedtindhold, hvilket gør dem til en fedtfattig fødevare. De indeholder også en vis mængde kostfibre, hvilket kan bidrage til en sund fordøjelse.

87 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page