top of page
Sunde grøntsager

BLOG
YOGA, SUNDHED & LIVSSTIL

Vegansk Risalamande


Rigtig glædelig 3. søndag i advent imorgen❤️ I Kornval Yoga holder vi vegansk jul og derfor er vi så glade for at Risalamande også kan laves vegansk.


Denne variant af Risalamande ligger lettere i maven - indeholder lidt færre kalorier og er udelukkende lavet på plantebaserede alternativer til mælkeprodukter.


Hvis du også har fravalgt mælkeprodukter af den ene eller den anden årsag behøver du ikke gå på kompromis med julemaden.

Denne Risalamande er serveret for flere forskellige mennesker, som kun er kommet med positive tilbagemeldinger og kommentarer om at den smager af "normal" risalamande.


Til 5-6 personer


Ingredienser

150 g grødris

1 liter soyamælk med vanille (Naturlí)

100 g sukker

250 ml soya- eller havrefløde (til piskning - IKKE madlavningsfløde)

3 tsk vanillepulver

75 g mandler


Fremgangsmåde


Grød

  1. Tag en gryde frem - tilsæt ris, soyamælk og sukker - bring i kog

  2. Grøden skal koge i omkring 30-40 minutter ved svag varme og du skal huske at røre i grøden undervejs for at undgå at den brænder på (Hvis du fornemmer at grøden mangler væske kan du tilsætte vand efter behov)

Smuttede mandler

  1. Imens grøden koger kan du gå igang med at smutte mandlerne.

  2. Tag en gryde - tilsæt mandler og vand (som lige dækker mandlerne) og bring det i kog i 8-10 min ved middelvarme.

  3. Hæld nu de kogte mandler over i en skål med koldt vand og fjern nu skalden på mandlerne (Skalden er nemmere at fjerne når mandlerne er kogte)

  4. Hak nu mandlerne i passende størrelser og lad 1 eller flere mandler forblive hele (alt efter hvor mange mandelgaver du har).

Risalamande

  1. Pisk soyafløden - tilsæt vanillepulver og eventuelt lidt ekstra sukker hvis du har en meget sød tand (smag på grøden først og vurdér den ekstra sukkertilføjelse herefter)

  2. Vend nu den piskede soyafløde i den afkølede grød sammen med mandlerne og stil i i køleskabet indtil servering.

Servér risalamanden med din yndlings kirsebærsovs❤️


Sundhedsmæssige fordele ved at undgå mælkeprodukter

For personer, der har svært ved at fordøje laktose (mælkesukker), kan undgåelse af mælkeprodukter reducere symptomer som oppustethed, diarré og mavesmerter.

Visse undersøgelser antyder, at mælkeprodukter, især dem med højt indhold af mælkeproteiner og hormoner, kan forværre akne hos nogle mennesker. At reducere indtaget af disse produkter kan potentielt mindske forekomsten af akne.

Mælk er en af de mest almindelige fødevareallergener. Nogle mennesker oplever allergiske reaktioner på mælkeproteiner og kan have gavn af at undgå mælkeprodukter for at forhindre disse allergiske reaktioner.

At undgå mælkeprodukter kan opmuntre til at udforske og inkludere andre næringsrige fødevarer i kosten. Dette kan føre til en mere varieret og afbalanceret kost.


Det er vigtigt at bemærke, at mælkeprodukter kan være en væsentlig kilde til vigtige næringsstoffer såsom kalcium, vitamin D og protein. At udelukke disse produkter uden at erstatte dem med tilsvarende alternativer kan øge risikoen for mangel på disse næringsstoffer.

For personer uden mælkeallergi eller -intolerance kan det være fordelagtigt at vælge produkter med lavt fedtindhold eller søge efter alternative kilder til kalcium og andre næringsstoffer, der findes i mælkeprodukter, såsom grønne bladgrøntsager, tofu, mandel- eller sojamælk (beriget med kalcium og vitamin D), og fisk.

77 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Instagram

Kategorier

bottom of page